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QUESTION ITU-R 211-2/4
Interference criteria and calculation methods for the mobile-satellite service
(1995-2003)
The ITU Radiocommunication Assembly,
considering
a)	that the Radiocommunication Bureau (BR), in carrying out its duties under Articles 9 and 11 of the Radio Regulations (RR), is required to calculate potential interference between networks of all types in the satellite services and to compare the results of such calculations with appropriate criteria;
b)	that the BR has requested guidance from Study Group 8 on the methods to be employed for the calculation of the interference within the mobile-satellite service (MSS), with the mobile service and on the criteria to be used;
c)	that a Recommendation giving guidance on circumstances in which the probability of harmful interference (see RR Nos. 11.32A and 11.33) between carriers can be considered to be negligible is necessary,
decides that the following Questions should be studied
1	Which combinations of interfering and victim carrier types are covered by ITU-R texts on interference calculation methods?
2	Which combinations of interfering and victim carriers are not currently covered by Study Group 8 texts describing interference criteria and/or calculation methods, and what criteria and calculation methods are appropriate for such combinations?
3	What guidance could be given on circumstances in which the probability of harmful interference between carriers can be considered to be negligible?
4	That the above studies should address also the interference between the MSS and the mobile service?
further decides
1	that the results of the above studies should be included in appropriate Recommendations and/or Reports;
2	that the above studies should be completed by 2027.
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